Mordellistena acuticollis Schilsky, 1895

Stamdata
Artsgruppe:Heteromerer
Internationalt navn:Mordellistena acuticollis Schilsky, 1895
Dansk navn:
International kategori:
R dliste 1997:
National kategori:NA
Kriterier:
Levesteder:A, B, Ko, Kt, O
Negative p virkninger:
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Mordellistena acuticollis lever på varm, solåben jordbund. Den angives at yngle i stængler af bladhoved (Cirsium sp.), bl.a. agertidsel (C. arvense); formentlig er gråbynke (Artemisia vulgaris) også værtsplante for arten, idet de fleste danske fund er gjort på denne plante. Den voksne bille findes i urtevegetation. Arten er sjælden, fundet flg. steder: SJ: Kragesand (2007); Borreshoved (2007); Gammelmark Klinter (2007). LFM: Rødbyhavn (2005 og senere); Store Musse (2006); Holmeskov (2004); Gedser (2005 og senere). SZ: Rosenfelt (2002). NWZ: Kalundborg (2007).
Bestandsudvikling:Mordellistena acuticollis er nyindvandret til Danmark, første gang fundet i 2002, og den har formentlig positiv bestandsudvikling.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Mordellistena acuticollis er ret udbredt i Syd- og Mellemeuropa, bl.a. i Tyskland, hvor den er fundet hyppigt i Slesvig-Holsten; den er ikke kendt fra det øvrige Skandinavien eller fra Baltikum.
R dlistevurdering:Mordellistena acuticollis har antagelig endnu ikke haft ynglepopulationer i Danmark i 10 år og kan derfor ikke rødlistevurderes. Den kategoriseres derfor som ikke bedømt, NE.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Pedersen & Vagtholm-Jensen 2005, Jørum m.fl. 2006
R dlistevurderet af:Palle Jørum
Godkendt af bed mmer:
Tekst ndringer:2010
Kvaltetsikret af:Peter Wind