Skimmelflagermus Vespertilio murinus Linnaeus, 1758

Stamdata
Artsgruppe:Pattedyr
Internationalt navn:Vespertilio murinus Linnaeus, 1758
Dansk navn:Skimmelflagermus
International kategori:LC
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:Aa, Ag, As, B, E, Me, Mm, Op, Tl, V
Negative p virkninger:1.1.14, 1.2.3, 1.2.3.8, 3.1.4, 6.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Skimmelflagermus er sårbar overfor af ødelæggelse eller lukning af artens forskellige sommer- eller vinterkvarterer i bygninger (Baagøe 2007o, Baagøe & Degn 2007k).
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Skimmelflagermus har en østlig udbredelse i Danmark med hovedudbredelse i det nordlige Sjælland, hvor der er en tæt bestand (Baagøe 2007o).
Bestandsudvikling:Der findes ikke tal for bestandsstørrelse og –udvikling for skimmelflagermus, men bestandsudviklingen vurderes ikke at være negativ. Det nordøstlige Sjælland huser en tæt bestand af arten med over 230 kendte ynglekolonier på landet og i byernes udkanter (Baagøe 2007o). I samme område findes arten overvintrende i stort antal i høje bygninger i byområder. Der gøres stadig fund i nye områder i resten af landet.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Skimmelflagermus har en østlig udbredelse i Europa, der strækker sig fra Tyskland gennem Østeuropa og hele Asien (Baagøe 2007o).
R dlistevurdering:Skimmelflagermus er almindelig i Nordøstsjælland og mere spredt forekommende i større dele af resten af Danmark. Bestanden skønnes ikke at være i tilbagegang. Skimmelflagermus vurderes ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Baagøe 2007o, Baagøe & Degn 2007k
R dlistevurderet af:Hans J. Baagøe
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Peter Wind