Nordflagermus Eptesicus nilssonii (Keyserling & Blasius, 1839)

Stamdata
Artsgruppe:Pattedyr
Internationalt navn:Eptesicus nilssonii (Keyserling & Blasius, 1839)
Dansk navn:Nordflagermus
International kategori:LC
R dliste 1997:
National kategori:NA
Kriterier:
Levesteder:As, B, E, Op, S, Sb
Negative p virkninger:1.1.14, 3.1.4, 6.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Nordflagermus er sårbar overfor ødelæggelse eller lukning af artens forskellige sommer- eller vinterkvarterer i bygninger (Baagøe 2007m).
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Nordflagermus er registreret enkelte gange på Sjælland før 1920. Siden 2006 er arten registeret forskellige steder på den danske side af Øresundsregionen (Baagøe 2007m). Det formodes at være strejfende individer fra Skåne, hvor arten er meget almindelig.
Bestandsudvikling:Der kendes to sikre og to usikre fund af nordflagermus fra Sjælland fra før 1920. Nordflagermus er let at registrere ved lytning med detektor, men arten er ikke registreret under de intensive, landsdækkende kortlægninger, før der i 2006 blev registreret flere jagende individer langs Øresundsbroen (Baagøe 2007m). Arten er siden registreret flere steder i Øresundsregionen (Baagøe upubl.).

Der formodes ikke at være en regelmæssigt ynglende bestand i Danmark. Det kan imidlertid ikke helt udelukkes, at arten yngler her i landet, da den er almindelig i Sverige og spredning herfra let kan forekomme.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Nordflagermus er udbredt i Central- og Nordeuropa med spredte forekomster i det vestlige Europa (Baagøe 2007m). Udbredelsen strækker sig østover gennem Asien til Japan.
R dlistevurdering:Nordflagermus er registreret i det østlig Danmark. Det er overvejende sandsynligt, at der ikke er en regelmæssigt ynglende bestand her i landet. Nordflagermus kategoriseres som vurdering ikke mulig, NA.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Baagøe 2007m
R dlistevurderet af:Hans J. Baagøe
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Peter Wind