Leislers flagermus Nyctalus leisleri (Kuhl, 1817)

Stamdata
Artsgruppe:Pattedyr
Internationalt navn:Nyctalus leisleri (Kuhl, 1817)
Dansk navn:Leislers flagermus
International kategori:LC
R dliste 1997:
National kategori:DD
Kriterier:
Levesteder:As, E, Me, Mm, Op, S, Sb, Sg, V
Negative p virkninger:1.1.14, 1.2.3, 1.2.3.8, 3.1.4, 6.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Leislers flagermus er meget sårbar overfor ødelæggelse og forstyrrelser af dens yngle- og rastesteder ved fældning eller beskæring af træer med hulheder, revner og sprækker, samt selektiv fældning af træer med potentiale for hulheder og lignende (Baagøe 2007k).
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Leislers flagermus er registreret enkelte gange i Danmark (Baagøe 2007k, upubl.). Arten er givetvis sjælden, men den kan være overset som regelmæssigt ynglende art.

Leislers flagermus er en trækkende art, der let kan sprede sig til Danmark fra de sydlige nabolande (Baagøe 2007k). Den er udbredt i Tyskland og Polen, men vurderes som moderat truet, EN, i Schleswig-Holstein (LANU SH 2001).
Bestandsudvikling:Der er uvist, om der er en ynglende bestand af Leislers flagermus i Danmark. Orienteringsskrigene fra Leislers flagermus og brunflagermus (Nyctalus noctula) kun kan skelnes med sikkerhed i visse situationer.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Leislers flagermus er udbredt i det meste af Europa fra Portugal og De britiske Øer i vest til det vestlige Rusland, med spredte fund uden for dette område fx i Sydsverige og Danmark (Baagøe 2007k). Artens udbredelse dækker endvidere Nordvestafrika og Sydvestasien. Desuden optræder den som stejfere udenfor udbredelsesområdet.
R dlistevurdering:Leislers flagermus er registreret enkelte gange i Danmark. Det kan ikke udelukkes, at der er en lille, regelmæssigt ynglende bestand i landet. En eventuel lille bestanden må formodes at være truet, men faktuel viden om arten er meget mangelfuld. Leislers flagermus kan ikke vurderes på grund af utilstrækkelige data, DD.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Baagøe 2007k, LANU SH 2001
R dlistevurderet af:Hans J. Baagøe
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Peter Wind