Troldflagermus Pipistrellus nathusii (Keyserling & Blasius, 1839)

Stamdata
Artsgruppe:Pattedyr
Internationalt navn:Pipistrellus nathusii (Keyserling & Blasius, 1839)
Dansk navn:Troldflagermus
International kategori:LC
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:B, Me, Mm, Op, S, Sb, Sg, Tl, V
Negative p virkninger:1.1.14, 1.2.3, 1.2.3.8, 3.1.4, 6.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Troldflagermus er sårbar overfor ødelæggelse og forstyrrelser af yngle- og rastesteder i form af bygningsændringer, fældning eller beskæring af træer med hulheder, revner og sprækker, samt selektiv fældning af træer med potentiale for hulheder og lignende. Lokale bestande af arten kan være truet ved fældning af enkelte egnede træer eller ved ødelæggelse eller ændringer af bygninger (Baagøe 2007h, Baagøe & Degn 2007l).
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Troldflagermus er udbredt over det meste af Danmark, bortset fra størstedelen af Vest- og Nordjylland (Baagøe 2007h). Troldflagermus er ikke blandt de almindeligste arter, men den er mere almindeligt forekommende end tidligere antaget.
Bestandsudvikling:Der findes ikke tal for bestandsstørrelse og -udvikling for troldflagermus. Bestandsudviklingen skønnes ikke at være negativ, men det er ikke muligt at vurdere, om arten er i en positiv bestandsudvikling eller om et øget antal fund alene skyldes bedre og grundigere undersøgelser (Baagøe 2007h).
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Troldflagermus forekommer i Europa, Lilleasien og Kaukasus. I Europa er arten udbredt mod nord til Sydskandinavien og De baltiske Lande, sydpå til Nordspanien, det nordlige Italien og Grækenland. Den forekommer fra Irland i vest til Ural i øst (Baagøe 2007h).
R dlistevurdering:Troldflagermus er udbredt og forholdsvis almindelig i egnede områder i store dele af Danmark. Arten skønnes ikke at være i tilbagegang. Troldflagermus vurderes ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Baagøe 2007h, Baagøe & Degn 2007l
R dlistevurderet af:Hans J. Baagøe
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Peter Wind