Knudearve Anagallis minimus (L.) E.H.L. Krause

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Anagallis minimus (L.) E.H.L. Krause
Dansk navn:Knudearve
International kategori:
R dliste 1997: X
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:Dl, Ke, Ko, Vs
Negative p virkninger:1.1.3.
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Knudearve vokser på bredden af udtørrende damme, i lavninger især i hjulspor og på stier på strandoverdrev og i klitlavninger. Den forekommer hist og her til temmelig sjælden især nær kysterne.
Bestandsudvikling:Knudearve er forsvundet fra mange voksesteder især på grund af tilgroning af dens voksesteder på strandoverdrev. Den har samme udbredelsesområde i Danmark som tidligere, men der er blevet længere mellem voksestederne.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:15000 km2
Totaludbredelse:Knudearve er i Europa udbredt fra det nordlige tempererede bælte til det nordlige Middelhavsområde. Mod øst strækker udbredelsen sig til Vestasien. Knudearve er desuden udbredt i store dele af det temperede Nordamerika og er også fundet i Sydamerika, Australien og Nordafrika - nogle steder evt. som indslæbt.
R dlistevurdering:Knudearve er gået meget tilbage på landsplan på grund af tilgroning af dens voksesteder. Men reduktionen skønnes ikke så voldsom, at A-, B- eller C-kriterierne kan opfyldes. Samtidig vurderes antallet af blomstrende individer at være så højt, at det overstiger grænseværdierne eller ikke kommer i nærheden af grænseværdierne for D-kriteriet. Den vurderes derfor ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:Synonym: Centunculus minimus L.
Litteratur:Danmarks Naturdata 2008, Christiansen 1995, Faurholdt 1995, Hansen, K. 1981, Hultén & Fries 1986, Leth 1998, Lyshede m.fl. 2003, 2004, 2006, Sørensen 1935, Vinther & Tranberg 2000, 2002, Wiinstedt 1915
R dlistevurderet af:Bent Vestergaard Petersen
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm