Pille-star Carex pilulifera L.

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Carex pilulifera L.
Dansk navn:Pille-star
International kategori:
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:As,H,O,Sb,So
Negative p virkninger:1.1.3,1.1.13
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Pille-star vokser i lav vegetation i heder og på overdrev og på morbund i lyse skove. Den er ret almindelig i det meste af Danmark, dog hyppigst i Jylland. Den er sjælden på De sydlige Øer.
Bestandsudvikling:Pille-star er formentlig gået noget tilbage på grund af tilgroning af dens voksesteder på heder og overdrev, men har samme udbredelsesområde i Danmark som tidligere (Wiinstedt 1945).
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:50000 km2
Totaludbredelse:Pille-star har en tempereret udbredelse i Europa. Nordgrænsen løber fra Island og Færøerne, De Britiske Øer, gennem Mellemskandinavien over den sydlige del af Finland til den vestligste del af Rusland. Sydgrænsen går fra Pyrenæerne over Norditalien til den nordlige del af Balkan, men når ikke til Sortehavet. Pille-star forekommer desuden på Azorerne og Madeira.
R dlistevurdering:Der kan ikke påvises eller skønnes en markant tilbagegang for pille-star i hverken bestandsstørrelse eller forekomstareal, hvorfor ingen af A-, B- eller C-kriterierne kan opfyldes. Samtidig vurderes antallet af blomstrende individer at være så højt, at det overstiger grænseværdierne eller ikke kommer i nærheden af grænseværdierne for D-kriteriet.

Den vurderes derfor ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Hultén & Fries 1986, Schou 2006, Wiinstedt 1945
R dlistevurderet af:Bent Vestergaard Petersen
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2008
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm