Skorem Corrigiola litoralis L.

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Corrigiola litoralis L.
Dansk navn:Skorem
International kategori:
R dliste 1997: Ex
National kategori:RE
Kriterier:
Levesteder:Ad,Ag,B,Vs
Negative p virkninger:
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Skorem er naturligt hjemmehørende og har haft sin hovedforekomst i Jylland. Pedersen (1959) anser følgende fund for spontane: Gammel Ry (1851, 1869, 1888), Bredebro (1929) og Hostrup Sø (1930). I årene mellem 1930 og 1955 spredte arten sig langs jernbanenettet i Vestjylland, muligvis indslæbt med den balast, der blev anvendt på jernbanedæmninger. Nu indslæbes den tilfældigt til Danmark, men overlever næppe mere end én sæson.
Bestandsudvikling:Skorem kan både være enårig og flerårig, som den er i sit hovedudbredelsesområde. Individantallet i de danske bestande har svinget meget. Arten forekomme næppe længere som indigen i Danmark.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Skorem forekommer naturligt i Nordvesteuropa fra Danmark mod syd til Frankrig og Portugal samt den nordvestlige del af Nordafrika. Arten har endvidere spredte forekomster omkring Østersøen, i Centraleuropa samt omkring Middelhavet til Israel. Den er indslæbt til Nordamerika (Hultén & Fries 1986).
R dlistevurdering:Skorem forekommer ikke spontant i Danmark længere, men kan træffes indslæbt uden at bestandene synes at kunne overleve mere end én sæson. Arten kategoriseres derfor i forsvundet, RE.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Hansen, K. 1981, Hultén & Fries 1986, Jonsell 2001, Pedersen 1959, Tutin et al. 1964-1980
R dlistevurderet af:Peter Wind
Godkendt af bed mmer:2011
Tekst ndringer:2011
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm