Småfrugtet vandstjerne Callitriche palustris L.

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Callitriche palustris L.
Dansk navn:Småfrugtet vandstjerne
International kategori:
R dliste 1997: E
National kategori:DD
Kriterier:
Levesteder:Ve,Vs
Negative p virkninger:
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Småfrugtet vandstjerne er naturligt hjemmehørende og er ifølge (Moeslund et al. 1990) især registreret fra de nordlige egne af Jylland og Sjælland, hvor den er sjælden. Arten er i perioden 2000-2009 registreret på 4 overvågningsstationer, alle på Sjælland (Naturdatabasen 2009). Der foreligger ellers ikke oplysninger om nyere registreringer i de kilder, DMU har konsulteret.
Bestandsudvikling:Der foreligger sparsomme oplysninger om Bestanden af småfrugtet vandstjerne i de senste 20 år. Dette kan indirekte indikere en bestandstilbagegang, som kan skyldes forringelse af artens levesteder.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Småfrugtet vandstjerne forekommer naturligt i det meste af Europa samt spredt i Asien og i dele af Nordamerika (Hultén & Fries 1986).
R dlistevurdering:Der foreligger ikke tilgængelige oplysninger om Bestanden af småfrugtet vandstjerne, hvilket kan skyldes, at arten er i tilbagegang, hvilket kan skyldes forringelse af dens levesteder. Den kategoriseres derfor i utilstrækkelige data, DD, da der er en formodning om, at arten er truet.
Bem rkninger til nomenklatur:Synonym: Callitriche verna L.
Litteratur:Hansen, K. 1981, Hultén & Fries 1986, Moeslund et al. 1990, Naturdatabasen 2009, Moeslund et al. 1990, Pedersen 1966b, Tutin et al. 1964-1980, Wiinstedt 1928, Wind 2000a
R dlistevurderet af:Peter Wind
Godkendt af bed mmer:
Tekst ndringer:2010
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm