Langøret flagermus Plecotus auritus (Linnaeus, 1758)

Stamdata
Artsgruppe:Pattedyr
Internationalt navn:Plecotus auritus (Linnaeus, 1758)
Dansk navn:Langøret flagermus
International kategori:LC
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:Aa, Ag, B, Op, S, Sb, Sg
Negative p virkninger:1.1.14, 1.2.3, 1.2.3.8, 3.1.4, 6.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Langøret flagermus er sårbar overfor ødelæggelse og forstyrrelser af yngle- og rastesteder i form af bygningsændringer, fældning eller beskæring af træer med hulheder, revner og sprækker, samt selektiv fældning af træer med potentiale for hulheder og lignende. Lokale bestande af arten kan være truet ved fældning af enkelte egnede træer eller ved ødelæggelse eller ændringer af bygninger (Baagøe 2007q, Baagøe & Degn 2007l).
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Langøret flagermus er registreret i det meste af Danmark bortset fra Vest- og Nordjylland (Baagøe 2007q). Arten synes at være mere almindelig på Bornholm end i resten af landet. Der er formodentlig ynglende bestande af langøret flagermus i de fleste egne, hvorfra der er fund af arten.
Bestandsudvikling:Der findes ikke tal for bestandsstørrelse og –udvikling for langøret flagermus. Der synes dog ikke at være en negativ udvikling for bestanden.

Langøret flagermus er vanskelig at registrere ved lytning med detektor, og forekomsten er formodentlig undervurderet. Arten er formodentlig forholdsvis almindelig i de egnede områder (Baagøe 2007q).
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Langøret flagermus er vidt udbredt Europa fra De britiske Øer og Mellemskandinavien i nord til Alperne og det nordlige Spanien, Italien og Grækenland i syd. I Sydeuropa har den en spredt udbredelse (Baagøe 2007q). Østpå forekommer den til Ural og Kaukasus (Dietz m.fl. 2007).
R dlistevurdering:Langøret flagermus er udbredt i det meste Danmark. Arten er formodentligt forholdsvis almindelig i egnede habitater, og den synes ikke at være i tilbagegang. Langøret flagermus vurderes ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Baagøe 2007q, Baagøe & Degn 2007i, Dietz m.fl. 2007
R dlistevurderet af:Hans J. Baagøe
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Peter Wind