Brunflagermus Nyctalus noctula (Schreber, 1774)

Stamdata
Artsgruppe:Pattedyr
Internationalt navn:Nyctalus noctula (Schreber, 1774)
Dansk navn:Brunflagermus
International kategori:LC
R dliste 1997: V
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:As, E, Me, Mm, Op, S, Sb, Sg, V
Negative p virkninger:1.1.14, 1.2.3, 1.2.3.8, 3.1.4, 6.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Brunflagermus er meget sårbar overfor ødelæggelse og forstyrrelser af yngle- og rastesteder ved fældning eller beskæring af træer med hulheder, revner og sprækker, samt selektiv fældning af træer med potentiale for hulheder og lignende. Lokale bestande kan være truet af fældning af enkelte egnede træer (Baagøe & Degn 2007h).
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Brunflagermus er udbredt og forholdsvis almindelig i det meste af Danmark bortset fra store dele af Vest- og Nordjylland (Baagøe 2007l).
Bestandsudvikling:Der findes ikke tal for bestandsstørrelse og -udvikling for brunflagermus, men arten er forholdsvis almindelig, og forekomsten synes at være stabil (Baagøe 2007l).

Arten synes at være begrænset af mangel på egnede løvtræer til yngle- og rastekvarterer i de vestlige og nordlige dele af landet.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Brunflagermus er udbredt i Europa nordpå til løvskovsgrænsen i Mellemskandinavien og sydpå til det nordlige Sydeuropa, med spredte fund syd for Pyrenæerne, Alperne og på Balkan (Baagøe 2007l). Mod øst strækker udbredelsen sig gennem det sydlige Asien til Vietnam. Desuden optræder arten spredt udenfor udbredelsesområdet.
R dlistevurdering:Brunflagermus er udbredt og forholdsvis almindelig i egnede habitater i Danmark. Artens forekomst skønnes at være stabil. Brunflagermus vurderes ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Baagøe 2007l, Baagøe & Degn 2007h
R dlistevurderet af:Morten Elmeros
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Peter Wind