Bechsteins flagermus Myotis bechsteinii (Kuhl, 1817)

Stamdata
Artsgruppe:Pattedyr
Internationalt navn:Myotis bechsteinii (Kuhl, 1817)
Dansk navn:Bechsteins flagermus
International kategori:VU
R dliste 1997:
National kategori:DD
Kriterier:
Levesteder:Op, S, Sb, Sg, Su
Negative p virkninger:1.1.14, 1.2.3, 1.2.3.8, 3.1.4, 6.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bechsteins flagermus er meget sårbar overfor ændringer og forstyrrelser i vinterkvarterer i gruber, miner, brønde og lignende. Den er også sårbar over for forstyrrelser og ændringer af sommerkvarterer ved fældning eller beskæring af træer med hulheder, revner og sprækker, selektiv fældning af træer med potentiale for hulheder og lignende, samt ødelæggelse og fjernelse af ledelinier i landskabet (Baagøe 2007e, Baagøe & Degn 2007c).
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Der er enkelte registreringer af Bechsteins flagermus i Danmark, begge fra Bornholm (Baagøe 2007a). Der lever muligvis en lille truet bestand på Bornholm.

Udveksling med nabobestandene i Sverige og Schleswig-Holstein, hvor Bechsteins flagermus’ status vurderes som henholdsvis kritisk truet, CR (Gärdenfors 2005) og moderat truet, EN (LANU SH 2001), vurderes at være uvæsentlig for dens status i Danmark.
Bestandsudvikling:Bechsteins flagermus er fundet enkelte gange på Bornholm. Der findes ikke tal for bestandsstørrelse og -udvikling for arten. Den er vanskelig at registrere ved lytning med detektor, og forekomsten kan være undervurderet.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Bechsteins flagermus er udbredt fra Den iberiske Halvø i vest til Kaukasus og det nordlige Iran i øst. Mod nord når udbredelsen det sydlige England og Skåne (Baagøe 2007a).
R dlistevurdering:Bechsteins flagermus er registreret enkelte gange i Danmark. Der lever muligvis en lille truet bestand på Bornholm, men faktuel viden om Bechsteins flagermus’ status er meget mangelfuld. Bechsteins flagermus kan ikke vurderes på grund af utilstrækkelige data, DD.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Baagøe 2007a, Baagøe & Degn 2007c, Gärdenfors 2005, LANU SH 2001
R dlistevurderet af:Hans J. Baagøe
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2010
Kvaltetsikret af:Peter Wind