Hulkravet kodriver Primula veris L.

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Primula veris L.
Dansk navn:Hulkravet kodriver
International kategori:
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:As,O,Sb
Negative p virkninger:1.1.3.
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Hulkravet kodriver vokser på lysåben til let skygget, tør jordbund på overdrev og skrænter, i skovkanter og -lysninger. Den er ret almindelig i den østlige del af Danmark, sjælden i Midt-, Vest- og Nordjylland.
Bestandsudvikling:Hulkravet kodriver er forsvundet fra en del voksesteder især på grund af tilgroning. Den har samme udbredelsesområde i Danmark som tidligere.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:30000 km2
Totaludbredelse:Hulkravet kodriver er udbredt gennem Mellemeuropa og sammen med nærtstående underarter i Vest- og Centralsibirien og i Kaukasus. I Europa går nordgrænsen i Mellemskandinavien med spredte forekomster længere nord. Mod syd forekommer den i den nordligste del af Middelhavsområdet.
R dlistevurdering:Hulkravet kodriver er formentlig gået noget tilbage på landsplan på grund af tilgroning af dens voksesteder. Men reduktionen skønnes ikke så voldsom, at A-, B- eller C-kriterierne kan opfyldes. Samtidig vurderes antallet af blomstrende individer at være så højt, at det overstiger grænseværdierne eller ikke kommer i nærheden af grænseværdierne for D-kriteriet. Den vurderes derfor ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:Synonym : Primula officinalis (L.) Hill
Litteratur:Hansen, K. 1981, Hultén & Fries 1986, Sørensen 1935
R dlistevurderet af:Bent Vestergaard Petersen
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm