Butblomstret siv Juncus subnodulosus Schrank

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Juncus subnodulosus Schrank
Dansk navn:Butblomstret siv
International kategori:
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:Ee,Ek,Me
Negative p virkninger:1.1.3
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid:


Kriteriedokumentation
National status:Butblomstret siv vokser i kalkholdige kær og enge. Den forekommer hist og her i Østjylland, på Fyn, Langeland og Sjælland. Den er sjælden eller manglende i resten af Danmark.
Bestandsudvikling:Butblomstret siv er forsvundet fra en del voksesteder på grund af dræning, tilgroning mm., men den forekommer i samme udbredelsesområde i Danmark som tidligere.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:16000 km2
Totaludbredelse:Butblomstret siv er udbredt i den vestlige del af Europa og ved Middelhavet. Nordgrænsen går fra Irland og Skotland over Danmark og Sydsverige, Øland og Gotland. Mod øst når arten til Sortehavet og mod syd i den nordlige del af Balkan, Italien, Nordvestafrika og Spanien.
R dlistevurdering:Der kan ikke påvises eller skønnes en markant tilbagegang for butblomstret siv i hverken bestandsstørrelse eller forekomstareal, hvorfor ingen af A-, B- eller C-kriterierne kan opfyldes. Samtidig vurderes antallet af blomstrende individer at være så højt, at det overstiger grænseværdierne eller ikke kommer i nærheden af grænseværdierne for D-kriteriet. Den vurderes derfor ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:Synonym : Juncus obtusiflorus Ehrh.
Litteratur:Faurholdt 1995, 2000, Hansen, K. 1981, Hultén & Fries 1986, Skov- og Naturstyrelsen 2004, Wiinstedt 1937a, Wind 1988a
R dlistevurderet af:Bent Vestergaard Petersen
Godkendt af bed mmer:2008
Tekst ndringer:2009
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm