Kommen Carum carvi L.

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Carum carvi L.
Dansk navn:Kommen
International kategori:
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:Ag,Op,Oo
Negative p virkninger:1.1.3,1.1.9,1.1.11,1.1.13
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid: 2 år


Kriteriedokumentation
National status:Kommen er almindelig i store dele af landet, dog mere sparsom på de magre jorder i Vestjylland. De naturlige forekomster formodes at være (kraftigt?) suppleret af planter, der er forvildet fra dyrkning.
Bestandsudvikling:Hvad kommen mister af naturlige voksesteder på grund af ændret landbrugsdrift, synes den at vinde tilbage langs vore motor- og landeveje. Denne udvikling synes fremherskende på dele af Sjælland.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Kommen er oprindelig hjemmehørende i Nord- og Mellemeuropa samt i Asien fra Sibirien til Iran og landene i Kaukasus-regionen. Eksakt viden om den naturlige udbredelse kompliseres af spredning fra dyrkning; en spredning, der er så udtalt, at arten har været benævnt "kosmopolit" (Egholm 1951).
R dlistevurdering:Da kommen er almindelig til hist og her, og da tilbagegangen på enge og overdrev i nogen/høj grad afløses af forekomster langs veje mv., kategoriseres den som ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:Flere steder i landet kendes en form af kommen med purpurrøde blomster og øvre bladskeder (f. atrorubens) (Egholm 1951).
Litteratur:Egholm 1951
R dlistevurderet af:Niels Faurholdt
Godkendt af bed mmer:2007
Tekst ndringer:2007
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm