Vild kørvel Anthriscus sylvestris (L.) Hoffm.

Stamdata
Artsgruppe:Karplanter
Internationalt navn:Anthriscus sylvestris (L.) Hoffm.
Dansk navn:Vild kørvel
International kategori:
R dliste 1997:
National kategori:LC
Kriterier:
Levesteder:Sb, Ag, As, Ee, Em, Ko,Kt, Me,Mm, Op,Oo,Ok,B
Negative p virkninger:
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid: 2 år


Kriteriedokumentation
National status:Vild Kørvel hører til blandt de almindeligste planter i det danske kulturlandskab. Mest talrigt forekommer den på grøftekanterne langs veje og jernbaner samt på enge og i hegn og lyse skove. Vild kørvel anses for i nogen grad at være kulturbegunstiget. I dele af Vestjylland er arten mere sparsom (Faurholdt & Schou 2004).
Bestandsudvikling:Da vild kørvels forekomster i nogen grad anses for kulturbegunstigede vurderes artens bestandsudvikling som minimum at være status quo.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Vild kørvels udbredelse dækker store dele af Europa. Mod nord og øst forekommer den i Nordnorge og Nordrusland og et stykke ind i Sibirien. Mod syd bliver den sjældnere, men når dog Nordafrika og egnene omkring Sortehavet (Hultén & Fries 1986).
R dlistevurdering:Vild kørvels bestandsudvikling vurderes at være status quo eller endog i fremgang, hvorfor den ikke opfylder eller er nærved at opfylde nogen af kriterierne for de truede kategorier. Den kategoriseres derfor ikke truet, LC.
Bem rkninger til nomenklatur:I den ældre botaniske litteratur er artsepithetet for vild kørvel af og til stavet "silvestris".
Litteratur:Faurholdt & Schou 2004, Hulten & Fries 1986.
R dlistevurderet af:Niels Faurholdt
Godkendt af bed mmer:2007
Tekst ndringer:2007
Kvaltetsikret af:Thomas Eske Holm