Corticium expallens Bres.

Stamdata
Artsgruppe:Barksvampe
Internationalt navn:Corticium expallens Bres.
Dansk navn:
International kategori:
R dliste 1997: R
National kategori:VU
Kriterier:D
Levesteder:Ss
Negative p virkninger:1.2.3.5, 1.2.3.7
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse: < 250 individer (2005)
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid: 1 år


Kriteriedokumentation
National status:Corticium expallens vokser på pil (Salix spp.) på fugtige steder og er kendt fra tre lokaliteter i Danmark, senest i 1987.
Bestandsudvikling:Der er ingen tegn på, at der er sket en tilbagegang eller habitatforringelse for Corticium expallens, men det er fåtallig og muligvis i tilbagegang.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Corticium expallens er meget sjælden i Europa hvor den er kendt fra Danmark og Frankrig. Den er også fundet i Sibirien og Canada.
R dlistevurdering:Corticium expallens vurderes som sårbar, VU, på grundlag af kriterium D. Artens habitatkrav og sjældenhed gør, at tilfældige habitatændringer eller mindre ændringer af skovdriften på kendte voksesteder kan medføre, at arten forsvinder.

Da arten er sjælden i nabolandene, antages det, at der ikke sker en væsentlig nettoindvandring af sporer, som understøtter den danske population. Der er således ikke grundlag for at justere den nationale rødlistekategori.
Bem rkninger til nomenklatur:Synonymer: Laeticorticium expallens (Bres.) Erikss. & Hjortst., Crustomyces expallens (Bres.) Hjortst., Corticium salicicola M.P. Christ.
Litteratur:Eriksson, Hjortstam & Ryvarden 1981, Hansen & Knudsen 1997, Jülich 1984.
R dlistevurderet af:Jan Vesterholt
Godkendt af bed mmer:2005
Tekst ndringer:2006
Kvaltetsikret af:Peter Wind