Leucoagaricus babosiae Bon

Stamdata
Artsgruppe:Bladhatte
Internationalt navn:Leucoagaricus babosiae Bon
Dansk navn:
International kategori:
R dliste 1997: V
National kategori:DD
Kriterier:
Levesteder:Kt, Sb, Sl, Su
Negative p virkninger:
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid: 1 år


Kriteriedokumentation
National status:Leucoagaricus babosiae kendes i Danmark fra to kystnære løvskove, Vosnæs Pynt nord for Århus og Tiselholt på Vestfyn. Begge steder er den fundet på lave, let erosionsprægede kystskrænter i muldet næringsrig løvskov. Det er sandsynligt at en målrettet eftersøgning på lignende lokaliteter vil bringe flere lokaliteter for dagen, men indtil videre må arten betragtes som meget sjælden i Danmark.
Bestandsudvikling:Leucoagaricus babosiae er kun fundet én gang på hver af sine kendte voksesteder, senest i 1994. Arten er ikke systematisk eftersøgt i de seneste år, og det er ikke muligt at vurdere dens bestandsudvikling.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Leucoagaricus babosiae er kendt fra flere europæiske lande, men det samlede antal publicerede fund er meget begrænset.
R dlistevurdering:Leucoagaricus babosiae er tilsyneladende så sjælden i Danmark, at tilfældige eller driftsbetingede ændringer af eksisterende vokseteder kan medføre, at arten forsvinder. Der er behov for undersøgelser af egnede lokaliteter for at kunne vurdere arten på et tilfredsstillende grundlag. På grund af mangel på data er arten derfor henført til utilstrækkelige data, DD.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Lange 1995
R dlistevurderet af:Jacob Heilmann-Clausen
Godkendt af bed mmer:2005
Tekst ndringer:2006
Kvaltetsikret af:Peter Wind