Bleg koralsvamp Ramaria pallida (Schaeff.) Ricken

Stamdata
Artsgruppe:Kølle- og Koralsvampe
Internationalt navn:Ramaria pallida (Schaeff.) Ricken
Dansk navn:Bleg koralsvamp
International kategori:
R dliste 1997: X
National kategori:VU
Kriterier:C1, D
Levesteder:Sg, Sk, Sl
Negative p virkninger:1.2.3.1., 1.2.3.6., 1.2.3.9
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse: 225 individer (2005)
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
National bestandsstørrelse er beregnet udfra følgende vurderinger: a) det antages, at det reelle lokalitetsantal er 5 gange større end antallet af kendte lokaliteter efter 1980, b) det estimeres, at der gennemsnitligt findes 5 individer per lokalitet.
Generationstid: 10 år


Kriteriedokumentation
National status:Bleg koralsvamp er mykorrhizadanner og findes i gamle bøgeskove på muldrig eller let morpræget bund, især hvor et tyndt morlag dækker over en mere mineralrig undergrund, fx langs kystskrænter o.lign. Den er sjælden i Danmark og kun kendt fra spredte fund i Østjylland og på Øerne.
Bestandsudvikling:Bleg koralsvamp kendes fra 17 danske lokaliteter, heraf er den fundet på de 9 (53 %) efter 1980. Arten er ikke genfundet i nyere tid på flere gammelkendte lokaliteter, og bestanden formodes at være i tilbagegang i Danmark.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:225 km2
Totaludbredelse:Bleg koralsvamp er vidt udbredt i Europa. Den er rapporteret i tilbagegeng i flere europæiske lande, herunder Sverige.
R dlistevurdering:Bleg koralsvamp vurderes som sårbar, VU, på baggrund af kriterium C1 og D. Da arten ligeledes er sjælden i nabolandene, antages det, at der ikke sker en nettotilførsel af sporer til den danske population. Der er således ikke grundlag for at justere den nationale rødlistekategori.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Petersen & Vesterholt 1990, Hansen & Knudsen 1997
R dlistevurderet af:Jacob Heilmann-Clausen
Godkendt af bed mmer:2005
Tekst ndringer:2006
Kvaltetsikret af:Peter Wind