Botryobasidium intertextum (Schw.) Jülich & Stalpers

Stamdata
Artsgruppe:Barksvampe
Internationalt navn:Botryobasidium intertextum (Schw.) Jülich & Stalpers
Dansk navn:
International kategori:
R dliste 1997: R
National kategori:NT•
Kriterier:D
Levesteder:Rv, Sn
Negative p virkninger:1.2.3.1
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse: 250 individer
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
National bestandsstørrelse er beregnet udfra følgende vurderinger a) det antages, at det reelle lokalitetsantal er 25 gange større end antallet af kendte lokaliteter efter 1980, b) det estimeres, at der gennemsnitligt findes 10 individer per lokalitet.
Generationstid: 1 år


Kriteriedokumentation
National status:Botryobasidium intertextum findes på dødt ved, især af nåletræer. Den er meget sjælden i Danmark og er kun kendt fra Bildsø Skov i Vestsjælland og Tisvilde Hegn i Nordsjælland.
Bestandsudvikling:Botryobasidium intertextum kendes fra 2 danske lokaliteter, heraf er den fundet på den ene (50 %) efter 1980. Det lave antal fund gør det umuligt at vurdere artens udviklingstendens i Danmark.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Botryobasidium intertextum er overvejende borealt udbredt og findes i Fennosandien bl.a. i gammel granskov med blåbær og tyttebær.
R dlistevurdering:Botryobasidium intertextum kan vurderes sårbar, VU, efter kriterium D. Da den danske population må formodes at blive begunstiget af en nettotilførsel af sporer fra de nordlige nabolande nedkategoriseres den et trin til næsten truet, NT.
Bem rkninger til nomenklatur:
Litteratur:Hansen & Knudsen 1997, Hallingbäck & Aronsson 1998
R dlistevurderet af:Jacob Heilmann-Clausen
Godkendt af bed mmer:2005
Tekst ndringer:2005
Kvaltetsikret af:Peter Wind