Tomentellopsis bresadoliana (Sacc. & Trotter) Jülich & Stalpers

Stamdata
Artsgruppe:Barksvampe
Internationalt navn:Tomentellopsis bresadoliana (Sacc. & Trotter) Jülich & Stalpers
Dansk navn:
International kategori:
R dliste 1997: R
National kategori:DD
Kriterier:
Levesteder:Sl, Rd
Negative p virkninger:9
Bem rkninger til
negative p virkninger:
Bestandsst rrelse:
Bem rkninger til
bestandsst rrelsen:
Generationstid: 10 år


Kriteriedokumentation
National status:Tomentellopsis bresadoliana er kendt fra tre sjællandske fund (Boserup Skov, Grønnessegård og Ermelunden) alle gjort på ved af elm i løvskove på næringsrig bund. Den er sidst samlet i 1978. Arten har svovlgule til gulgrønne frugtlegemerne der er ganske iøjnefaldende. Det er derfor usandsynligt at arten er stærkt overset. Formodentlig forekommer den stadig i landet men er sjælden eller meget sjælden.
Bestandsudvikling:Tomentellopsis bresadoliana's bestandsudvikling er ukendt.
Udbredelsesareal:
Forekomstareal:
Totaludbredelse:Tomentellopsis bresadoliana forekommer på Den nordlige Halvkugle. I det øvrige Skandinavien er den kun kendt fra Dalby Söderskog i Skåne.
R dlistevurdering:Tomentellopsis bresadoliana's forekomstmønster i Skandinavien tyder på snævre økologiske krav. Det må frygtes at selv mindre generelle eller specifikke ændringer af artens voksesteder udgør en trussel for artens overlevelse i Danmark. Det er dog ikke muligt på det forhåndenværende grundlag at henføre den til en specifik rødlistekategori. Den listes derfor under utilstrækkelige data, DD.
Bem rkninger til nomenklatur:Tomentellopsis bresadoliana's taxonomiske status bør afklares. Kõljalg (1996) mener, at arten muligvis ikke er artsforskellig fra T. echinopora.
Litteratur:Hauerslev, Knudsen & Strid i Hansen & Knudsen 1997, Köljalg 1996.
R dlistevurderet af:Jacob Heilmann-Clausen
Godkendt af bed mmer:2004
Tekst ndringer:2005
Kvaltetsikret af:Peter Wind